Produkcia malých a stredných britských priemyselných firiem stúpla

Rast výroby podľa prieskumu Konfederácie britského priemyslu počas novembra až januára evidovalo 36 % malých a stredných priemyselných firiem, pokles zaznamenalo 15 %.

Rast produkcie malých a stredných britských priemyselných firiem sa počas novembra až januára zrýchlil. Vyplýva to z prieskumu Konfederácie britského priemyslu (CBI). O jeho výsledkoch informovala vo štvrtok na svojej internetovej stránke. Až 36 percent oslovených firiem uviedlo, že ich produkcia v uplynulých troch mesiacoch vzrástla, 15 percent hlásilo pokles výroby, čiže výsledná bilancia odpovedí bola plus 21 percent.

Rast celkového objemu nových objednávok počas novembra až januára evidovalo 43 percent oslovených firiem a ich pokles 18 percent. Výsledná bilancia bola plus 25 percent, čo znamená, že rast objednávok bol najrýchlejší od apríla 1995. Išlo o výsledok posilnenia domácich objednávok aj objednávok na export. „Malé a stredné priemyselné podniky profitujú zo slabšej hodnoty libry a silného globálneho rastu,“ konštatoval Alpesh Paleja, ekonóm Konfederácie britského priemyslu.

Súvisiace články

Aktuálne správy