Nemecké priemyselné objednávky v novembri oslabili

Podľa údajov federálneho ministerstva hospodárstva k medzimesačnému poklesu o 0,4 % prispeli sezónne fluktuácie hromadných objednávok, celkové trendy zostávajú pozitívne.

Nemecké priemyselné objednávky v novembri oproti predchádzajúcemu mesiacu klesli o 0,4 %. Podľa údajov, ktoré zverejnilo v pondelok federálne ministerstvo hospodárstva, k prvému oslabeniu po troch mesiacoch prispeli najmä sezónne fluktuácie hromadných objednávok, pričom celkové trendy zostali pozitívne.

V októbri objednávky nemeckého priemyslu medzimesačne posilnili o 0,7 % po septembrovom raste o 1,3 %. Z eurozóny priemyselní výrobcovia evidovali rast objednávok na úrovni 0,7 %. Na domácom trhu však objednávky klesli o 0,4 % a z krajín mimo menovej únie o 1,2 %.

Nemecká ekonomika pokračuje v silnej expanzii. Podnikateľská dôvera sa udržiava v blízkosti rekordných maxím a dôvodom na optimizmus sú aj aktuálne makroekonomické dáta. Predbežné údaje o výkone najväčšej európskej ekonomiky za rok 2017 majú byť známe vo štvrtok.

Súvisiace články

Aktuálne správy