Nálada francúzskych spotrebiteľov sa v júli zhoršila

Celkový index dôvery domácností, ktorý zostavuje štatistický úrad krajiny INSEE, stratil 4 body a klesol na úroveň 104 body.

Nálada francúzskych spotrebiteľov sa v júli výrazne zhoršila. Celkový index dôvery domácností, ktorý zostavuje štatistický úrad krajiny INSEE, stratil 4 body a klesol na úroveň 104 bodov. Oslabenie indexu však nasledovalo po tom, ako si počas dvoch predošlých mesiacov pripísal 8 bodov. INSEE o tom informoval v stredu na svojej internetovej stránke.

Názory francúzskych spotrebiteľov na ich životnú úroveň sa v uplynulých dvanástich mesiacoch nezmenili a index, ktorý ich odzrkadľuje, zostal na úrovni mínus 39 bodov. Index mapujúci očakávanú životnú úroveň v najbližších dvanástich mesiacoch však prudko klesol, a to o 11 bodov na mínus 10 bodov.

Názory francúzskych domácnosti na ich budúcu finančnú situáciu sa tiež výrazne zhoršili. Index očakávanej finančnej situácie oslabil o 6 bodov na úroveň mínus 9 bodov. Zhoršil sa aj index minulej finančnej situácie, a to o 3 body na mínus 17 bodov. Zároveň sa v júli zvýšili obavy Francúzov z nezamestnanosti v najbližších dvanástich mesiacoch. Index, ktorý tieto obavy vyjadruje, stúpol o 2 body na úroveň 8 bodov.

Súvisiace články

Aktuálne správy