Firma EasyJet sa pripravuje na brexit, založí nové aerolínie EasyJet Europe

Britské nízkonákladové aerolínie EasyJet založia novú spoločnosť so sídlom v kontinentálnej Európe, čo im umožní pokračovať v letoch medzi krajinami Európskej únie aj po vystúpení Veľkej Británie z tohto bloku. Oznámila to dnes britská letecká spoločnosť.
Firma uviedla, že sídlo nových aerolínií pod označením EasyJet Europe sa rozhodla založiť vo Viedni. Spoločnosť už aj požiadala v Rakúsku o vydanie potrebnej licencie. „Tento krok umožní leteckej spoločnosti pokračovať v zabezpečovaní letov medzi krajinami Európskej únie bez ohľadu na výsledok rokovaní medzi Britániou a EÚ,“ oznámila britská firma. Zároveň dodala, že proces získania licencie je „v pokročilej fáze“ a dúfa, že licencia jej bude vydaná „v blízkej budúcnosti“.
Na cestujúcich nebude mať vznik novej spoločnosti žiadny vplyv, informovala spoločnosť. Okrem toho, všetci zamestnanci a lietadlá určené pre budúcu EasyJet Europe už teraz pracujú, prípadne majú základňu v krajinách mimo Veľkej Británie. Obávať sa nemusia ani zamestnanci firmy v Spojenom kráľovstve. Spoločnosť zamestnáva v ostrovnej krajine okolo 6000 ľudí, v kontinentálnej Európe pre ňu pracuje približne 4000 ľudí. Pre EasyJet Europe by malo lietať 110 lietadiel.
Ako uviedla hovorkyňa EasyJet, vo Veľkej Británii sa miesta rušiť nebudú, v Rakúsku však vďaka rozhodnutiu firmy vzniknú nové. Rakúsky minister dopravy Jörg Leichtfried plány britskej spoločnosti privítal a dodal, že rozhodnutie padne už čoskoro.

Súvisiace články

Aktuálne správy