Počet nových nezamestnaných v USA sa znížil

Počet nových žiadateľov o dávky v nezamestnanosti v krajine minulý týždeň klesol o 3 tis. na sezónne upravených 247 tisíc.

Počet nových nezamestnaných v USA, ktorí požiadali o štátnu podporu, minulý týždeň klesol, čo poukazuje na dobrú situáciu na trhu práce. Americké ministerstvo práce vo štvrtok informovalo, že počet nových žiadateľov o dávky v nezamestnanosti klesol o 3 tis. na sezónne upravených 247 tisíc. Štvortýždňový priemerný počet nových nezamestnaných, ktorý je menej volatilný, stúpol o 2 250 na 245 750.

Počet nových žiadateľov o podporu v nezamestnanosti je pod hranicou 300 tis. už 123 týždňov po sebe. Medziročne celkový počet nezamestnaných v USA poberajúcich štátnu podporu klesol o 8,8 percenta na 1,9 milióna. Zamestnávatelia si svojich pracovníkov držia vzhľadom na očakávania, že podnikanie sa naďalej bude zlepšovať.

Predpokladá sa, že americká ekonomika v tomto roku posilní o zhruba 2 percentá. Podľa údajov ministerstva práce v júni zamestnávatelia v USA vytvorili 222 tis. nových pracovných miest, čo bol najvyšší počet za štyri mesiace. Miera nezamestnanosti v krajine je na dobrej úrovni 4,4 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy