Zásoby ropy v USA sa znížili o 7,6 mil. barelov

Zásoby benzínu v krajine minulý týždeň tiež klesli, a to o 1,6 mil. barelov.

Americké komerčné zásoby ropy sa minulý týždeň zmenšili o 7,6 mil. barelov na úroveň 495,4 mil. barelov. Zásoby benzínu v USA v týždni končiacom sa 7. júla tiež klesli, a to o 1,6 mil. barelov na 235,7 mil. barelov. Informoval o tom americký Federálny úrad pre energetiku (EIA) v pravidelnej týždňovej správe, ktorú zverejnil na svojej internetovej stránke.

Dovoz ropy do USA sa znížil. Minulý týždeň sa do krajiny v priemere dovážalo zhruba 7,6 mil. barelov ropy denne, čo bol oproti predchádzajúcemu týždňu pokles o 132 tis. barelov denne. Počas uplynulých štyroch týždňov sa do krajiny v priemere denne importovalo približne 7,8 mil. barelov ropy. Oproti rovnakému štvortýždňovému obdobiu minulého roka sa import znížil o 3 percentá.

Objem spracovanej ropy v krajine však minulý týždeň stúpol. Rafinérie podľa údajov Federálneho úradu pre energetiku minulý týždeň spracovali približne 17,2 mil. barelov ropy denne. Oproti predošlému týždňu to bolo o 103 tis. barelov denne viac. Rafinérie svoju prevádzkovú kapacitu využívali na 94,5 percenta. Produkcia benzínu sa minulý týždeň zvýšila a bola v priemere na úrovni 10,5 mil. barelov denne.

Súvisiace články

Aktuálne správy