Prevádzkový zisk Samsungu stúpol o 72 percent

Technologický gigant za apríl až jún dosiahol prevádzkový zisk 14 bil. juhokórejských wonov , v rovnakom období pred rokom to bolo 8,1 bil. KRW.

Juhokórejský výrobca elektroniky Samsung Electronics, ktorý je najväčším dodávateľom pamäťových čipov na svete, za apríl až jún dosiahol medziročný rast prevádzkového zisku o 72 percent na rekordnú úroveň 14 bil. juhokórejských wonov (KRW). V rovnakom období minulého roka bol prevádzkový zisk technologického giganta v objeme 8,1 bil. KRW. Tržby spoločnosti posilnili o 18 percent na sumu 60 bil. KRW.

Hoci trh so smartfónmi sa spomalil, Samsung dosiahol rekordný zisk vďaka silnému rastu predaja polovodičov, keďže výrazne rastie využívanie dát. Finančný výkon Samsungu zvyčajne kopíroval cykly v odvetví spotrebnej elektroniky, napríklad to, ako často sa kupujú modernejšie televízory alebo smartfóny. V súčasnosti to už neplatí a motorom rastu je využívanie dát. „Na prvom mieste je spracovanie a analýza veľkého objemu dát a to je motorom rekordného zisku Samsungu,“ uviedol Hwang Min-sung, analytik Samsung Securities. „Prudko vzrástlo využívanie dát spotrebiteľmi a firmy nešetria peniaze pri investovaní do serverov pre uskladňovanie dát a ich analýzu,“ dodal. Analytici odhadujú, že divízia polovodičov Samsungu vygenerovala 60 percent kvartálneho zisku firmy.

Súvisiace články

Aktuálne správy