Volkswagen Slovakia zastaví na viac ako dva týždne výrobu

Od pondelka 3. júla sa zamestnancom Volkswagen Slovakia začína celozávodná dovolenka, produkcia sa obnoví 19. júla.

Spoločnosť Volkswagen Slovakia od pondelka 3. júla zastaví výrobné linky v bratislavskom závode na viac ako dva týždne. Vyše 11 tisíc zamestnancom začne plynúť celozávodná dovolenka. V Martine bude plánovaná odstávka trvať od 10. júla necelé dva týždne. Nástrojáreň v Stupave bude vyrábať nepretržite. Informovala o tom hovorkyňa automobilky Lucia Kovarovič Makayová.

Počas celozávodnej dovolenky sa budú realizovať technologické a stavebné úpravy, ktoré nie je možné vykonávať počas nepretržitej prevádzky. V nasadení bude podľa Makayovej približne tisíc zamestnancov aj dodávateľských firiem. Ich úlohou bude napríklad komplexná údržba a kontrola zariadení, ako aj viaceré modernizácie a prestavby či už vo výrobe, alebo v rámci závodu. Produkcia automobilov sa obnoví v stredu 19. júla.

Automobilka finišuje s prácami na trojpodlažnom parkovacom dome pre zamestnancov s kapacitou 1 200 miest. Na jeseň otvorí nové riadiace miesto pre kamióny so 148 parkovacími miestami. V budove riadiaceho miesta bude prebiehať ich evidencia. Ďalších tridsať parkovacích miest bude určených pre autobusy zmluvnej dopravy.

Súvisiace články

Aktuálne správy