Hračkársky gigant Mattel oznámil zvýšenie kvartálnej straty na vyše 113 mil. USD

Americký výrobca hračiek Mattel oznámil za 1. štvrťrok vyššiu stratu, než sa očakávalo. Horšie výsledky oproti odhadom zverejnila firma aj v oblasti tržieb.
Spoločnosť uviedla, že za 1. štvrťrok zaznamenala stratu 113,2 milióna USD (105,35 milióna eur), čo na akciu predstavuje 33 centov. Na porovnanie, v 1. štvrťroku minulého roka firma vykázala stratu 73 miliónov USD (21 centov/akcia).
Po úprave o mimoriadne položky dosiahla strata 32 centov na akciu. Spoločnosť tak zaostala za odhadmi analytikov, ktorí počítali so stratou na úrovni iba 17 centov/akcia.
Tržby za prvé tri mesiace tohto roka dosiahli 735,6 milióna USD, čo medziročne znamená pokles o 15 %. Dôvodom je znížený dopyt po výrobkoch firmy, keďže spotrebitelia po náročnom vianočnom období obmedzili nákupy. Aj výsledok v oblasti tržieb tak zaostal za očakávaniami ekonómov. Tí čakali tržby nad 810 miliónov USD.
Pod pokles tržieb sa podpísal najmä región Severnej Ameriky, kde klesli až o 23 %. Na medzinárodných trhoch pokles tržieb predstavoval 2 %.
Z jednotlivých divízií firmy výrazne klesol dopyt po bábikách Barbie. V porovnaní s 1. kvartálom minulého roka klesli tržby z predaja bábik Barbie o 13 %. To znamená pokles tržieb v tomto segmente už druhý štvrťrok po sebe.

Súvisiace články

Aktuálne správy