Projekt jedného lístka vo vlakoch aj autobusoch môže v Bratislave odštartovať

Bratislava 26. februára (TASR) – Spolupráca na Integrovanom dopravnom systéme (IDS) v Bratislave sa dnes definitívne zmluvne spečatila. Od piatka (1. marca) tak budú môcť ľudia v Bratislave a na Záhorí cestovať vo vlakoch aj autobusoch na jeden predplatný lístok.
„Podarilo sa urobiť posledný krok nevyhnutný k spusteniu tohto projektu, ktorý sa postupne rozšíri na celý Bratislavský samosprávny kraj,“ konštatoval štátny tajomník ministerstva dopravy Andrej Holák. Zmluvu podpísali osobný dopravca Železničná spoločnosť Slovensko, Železnice Slovenskej republiky, autobusový dopravca Slovak Lines a Dopravný podnik Bratislava.
Jeden predplatný lístok na vlaky i autobusy na Záhorí je pritom podľa Holáka len začiatok. „Do systému budú postupne zavedené prvky ako maximálny prípustný interval medzi spojmi, minimálny počet spojov za deň či maximálna vzdialenosť zastávky od obývanej oblasti,“ dodal Holák.
Pilotný projekt integrovanej dopravy odštartuje 1. marca v okrese Malacky, cestujúci budú môcť na základe novo zakúpeného predplatného lístka použiť pri cestách do Bratislavy a v rámci nej spoje troch dopravcov v regióne. Jeden predplatný lístok tak bude stačiť na vlaky, prímestské autobusy i bratislavskú mestskú hromadnú dopravu.
Podmienkou je však nákup predplatného cestovného lístka od 1. marca. „Po tom, ako spoločnosť Bratislavská integrovaná doprava obstará potrebné označovače lístkov, budú môcť cestujúci na všetkých spojoch využívať aj jednorazové lístky,“ doplnil hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa.

Súvisiace články

Aktuálne správy