Zákaz predaja tvrdého alkoholu z ČR zrýchli prechod na pivo a víno

Bratislava 23. septembra (TASR) – Zákaz predaja a dovozu tvrdého alkoholu z Českej republiky zrýchli na Slovensku už nastupujúci trend pitia piva a vína. Pre TASR to uviedol analytik agentúry pre prieskum trhu Terno Ľubomír Drahovský.
Zároveň sa podľa jeho slov ľudia začínajú viac orientovať na slovenské vína. "Výrobcovia v poslednom období upozorňujú rôznymi kampaňami na to, že víno slovenského pôvodu napriek tomu, že je cenovo drahšie, má svoju kvalitu a chuť, ktorá Slovákov oslovuje," opísal Drahovský.
Aj napriek zrýchleniu tohto trendu prechodu na víno a pivo však podľa Drahovského ostane skupina konzumentov, ktorí budú aj naďalej verní tvrdému alkoholu. Najmä v nižších cenových hladinách. "Viac sa tak od seba oddelia spotrebiteľské zvyklosti pri konzumácii alkoholu," dodal. Prehĺbi sa tým rozdiel medzi spotrebiteľmi, ktorí holdujú tvrdému alkoholu, a tými, ktorí sa orientujú na pivo a víno. Zákaz predaja českého tvrdého alkoholu sa však podľa Drahovského určite prejaví v nižších tržbách obchodníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy