OTP dosiahla v 2. kvartáli najvyšší čistý zisk za dva roky

Budapešť 17. augusta (TASR) – Maďarská banka OTP prekvapila analytikov, keď v 2. štvrťroku dosiahla najvyšší čistý zisk za viac ako dva roky. Dôvodom sú menšie dane, ktoré banka zaplatila po odpise časti majetku niektorých svojich pobočiek.
Podľa internetovej stránky budapeštianskej akciovej burzy čistý zisk najväčšej nezávislej banky vo východnej Európe sa za tri mesiace do konca júna zvýšil na 41,07 miliardy forintov (147,53 milióna eur) z 37,29 miliardy HUF v rovnakom období minulého roka. Analytici pritom banke predpovedali zisk v priemere 34,38 miliardy HUF.
Čistý zisk OTP banky z úrokov dosiahol 158,91 miliardy HUF a zisk z poplatkov 37,93 miliardy HUF, čo je takmer rovnaká úroveň ako vlani.
Zahraničné pobočky OTP sa na jej zisku podieľali zhruba 42 %, pričom najlepšie výsledky zaznamenali ruské a bulharské dcéry OTP . Na porovnanie, vlani zahraničné banky prispeli k zisku OTP 30 %. Čistý zisk maďarských pobočiek OTP však v sledovanom období klesol o 24 % a pomer zlých úverov v jej portfóliu do konca júna stúpol na 18,8 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy