i:deálny spôsob ako pohodlne obchodovať

Tatra banka v týchto dňoch zaviedla do prevádzky novú verziu služby i:deal, ktorá umožňuje právnickým osobám dohodnúť si konverziu medzi účtami klienta (prevod peňazí z účtu v jednej mene na účet v inej mene) ako aj kurz na konverziu pre zahraničnú platbu. Umožňuje taktiež uskutočniť depozit z bežného účtu klienta priamo prostredníctvom osobného počítača, bez nutnosti návštevy pobočky, či telefonovania do banky. Kurz konverzie, či úroková sadzba depozitu vždy odráža situáciu na medzibankovom trhu v čase dohadovania obchodu a služba i:deal je klientom poskytovaná bez poplatku – zadarmo.

Tatra banka predstavila i:deal v decembri roku 1999 ako prvá na Slovensku a zostáva doteraz jedinou bankou poskytujúcou on-line obchodovanie. Počet používateľov i:deal sa za rok 2002 medziročne zvýšil o 218% a v súčasnosti predstavuje vyše 350 právnických osôb. V roku 2002 objem peňažných prostriedkov obchodovaných cez i:deal na devízovom trhu prekročil 2,3 mld. Sk. Vylepšená funkcionalita novej verzie i:deal ponúka svojim užívateľom vysoký stupeň komfortu za využitia najnovších technológií. Je možné pripojiť sa do aplikácie bez špeciálneho software, obchodovať z neobmedzeného počtu účtov v danej mene alebo obchodovať za viacerých klientov pod jedným identifikačným číslom. Nová verzia umožňuje overiť si stav na účtoch priamo v aplikácii, sledovať aktuálny kurz vybraného menového páru či vyšpecifikovať kritériá pre odoberanie krátkych správ o vývoji vybraného kurzu vo forme SMS správy alebo e-mailu.

„Upgrade predošlej verzie vedie k ešte pohodlnejšiemu využitiu on-line obchodovania cez internet. Aj v dôsledku tohto kvalitatívneho nárastu očakáva Tatra banka v budúcnosti zdvojnásobenie počtu používateľov i:deal, ktorí majú záujem o okamžitý prístup k aktuálnych informáciám na medzibankovom trhu a možnostiam zhodnotiť či výhodne použiť svoje finančné prostriedky. V krátkom čase sa očakáva úplný prechod na novú, vyššiu verziu.“

Súvisiace články

Aktuálne správy