Milionár prezradil jediný spôsob, ako skutočne zbohatnúť

, CNBC Foto: YT/Grant Cardone

Ak chcete naozaj, ale naozaj zbohatnúť, musíte svoju pozornosť presunúť od sporenia k zárobku, tvrdí milionár Grant Cardone.

Zo sporenia milionárom nebudete, na to môžete zabudnúť. "Ľudia zbohatnú, pretože dokážu produkovať príjmy, nie preto, že robia malé investície v priebehu času," vysvetlil svoju stratégiu pre CNBC. Ale neznamená to sústrediť sa len zárobok, musíte sa zamerať na veľké zárobky, hovorí Cardone, ktorý v čase kratšom ako desať rokov skočil z mesačného zárobku 3000 dolárov na 20 000. "Viem, znie to veľmi nereálne pre mnoho ľudí, ale dôvodom prečo to tak znie je to, že rozmýšľate obmedzene. Rozmýšľate v malom," vysvetľuje  Cardone.

Nie je jediným milionárom, ktorý sa dopracoval k majetku vlastnoručne a tvrdí, že za to môže rozmýšľanie. Po preštudovaní bohatých ľudí za viac ako 25 rokov, Steve Siebold zistil, že bohatí ľudia majú nastavené svoje očakávania veľmi vysoko a neboja sa rozmýšľať vo veľkom. "Masy sú zamerané na každodenné sporenie, ako žiť skromne, chýbajú im veľké príležitosti, Naopak bohatí zameriavajú svoju energiu nielen na to, ako zarábať, ale ako zarábať veľa peňazí," píše Siebold vo svojej knihe Ako rozmýšľajú bohatí.

To ale neznamená, že bohatí ľudia vôbec nesporia. "Bohatí tiež vedia, že úspora je pre nich dôležitá, ale vedia, že zarábať peniaze je ešte dôležitejšie. Väčšina ľudí sa viac zaujíma o skromné zisky, ktoré dokážu nahromadiť zo svojich úspor a investícií, namiesto toho, aby využívali svoju miliardovú myseľ na to, ako si vytvoriť šťastnejší život," poznamenáva Siebold.

Obaja sa teda zhodnú v tom, že ak chcete rásť, nasledujte peniaze.

Súvisiace články

Aktuálne správy