Turistickú firmu Skyscanner kupujú Číňania na 1,4 mld. GBP

Čínsky poskytovateľ turistických služieb prostredníctvom internetu, spoločnosť Ctrip, chce kúpou britskej firmy zlepšiť svoje postavenie na globálnom trhu.

Najväčší čínsky poskytovateľ turistických služieb prostredníctvom internetu, spoločnosť Ctrip, za 1,4 mld. britských libier (GBP) kupuje britskú firmu Skyscanner pôsobiacu v oblasti vyhľadávania turistických služieb na internete. Transakcia, o ktorej informovali vo štvrtok, je ďalšou zo série akvizícií uskutočňovaných čínskymi firmami snažiacimi sa získať technológie, obchodné značky a prístup na zahraničné trhy. Firma Ctrip.com International Ltd. uviedla, že manažment britskej spoločnosti Skyscanner Holdings Ltd. sa nezmení a bude firmu riadiť nezávisle.

„Táto akvizícia posilní motory dlhodobého rastu oboch firiem,“ uviedol vo vyhlásení James Jianzhang Liang, šéf spoločnosti Ctrip. „Skyscanner doplní naše postavenie v globálnom meradle,“ dodal šéf čínskej firmy. Firma Ctrip dominuje čínskemu internetovéhu trhu s turistickými službami a spoločnosť Skyscanner sídliaca Edinburgu je lídrom v Európe a zväčšuje sa jej prítomnosť v Severnej a Južnej Amerike a ázijsko-tichomorskom regióne.

(1 EUR = 0,85393 GBP)

Súvisiace články

Aktuálne správy