Strechu na ZŠ Veľká Okružná v Partizánskom zrekonštruujú za asi 190.000 eur

Strechu na Základnej škole (ZŠ) na Veľkej okružnej v Partizánskom čaká rekonštrukcia za asi 190.000 eur. Dodávateľa prác už vybrala samospráva cez verejnú súťaž, vyplýva to z oznámenia, ktoré uverejnila vo vestníku verejného obstarávania.
Projekt rieši rekonštrukciu strechy v rozsahu výmeny pôvodnej strešnej krytiny za plechovú, demontáž jestvujúcich a montáž nových strešných lát. Tiež zosilnenie pásnice strešných väzníkov, zateplenie minerálnou vlnou na stropnej konštrukcii pôvodnej plochej strechy, montáž požiarnych rebríkov a nový bleskozvod. Konkrétne ide o rekonštrukciu strechy na dvoch pavilónoch školy na ploche 2657 štvorcových metrov.
Dodávateľom prác bude na základe výsledku verejnej súťaže spoločnosť PR Querkus, s.r.o., so sídlom v Banskej Bystrici. Firma ponúkla najnižšiu cenu za dielo, a to 158.715,38 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH), čo s DPH predstavuje sumu 190.458,46 eura. Radnica pôvodne predpokladala, že za rekonštrukciu strešného plášťa zaplatí 183.166 eur bez DPH.
Ako vyplýva zo zmluvy o dielo, ktorá je uverejnená na oficiálnej stránke mesta, spoločnosť by mala rekonštrukciu zrealizovať najneskôr do troch mesiacov od prevzatia staveniska. Investíciu bude mesto hradiť zo svojho rozpočtu.

Súvisiace články

Aktuálne správy