Veľké plány: Ako sa z olympionika stane podnikateľ

, CNBC Foto: SITA/AP

Má 28 medailí, Michael Phelps je najviac oceňovaný olympijský atlét všetkých čias. So športom sa rozlúčil v Riu 2016 na Letných olympijských hrách. Svoje záujmu teraz presúva do oblasti podnikania.

"Koniec jedného a začiatok druhého. Čaká ma ja naďalej tvrdá práca a obetavosť, a viera, že by som dokázal niečo, čo v zásade všetci ostatní považujú za nemožné," vyhlásil úspešný olympionik na summite Forbes "30 Pod 30".

Úspech Phelpsa sa premietol mnohých sponzorských zmlúv, vrátane značiek ako je Aqua Sphere, Omega, Under Armour a Beats by Dre. Na otázku, na základe akého kľúča si svojich partnerov vyberal, Phelps povedal. "Ak sa pozriete na partnerov, ktorých mám, každá spoločnosť, ktorá je spojená s mojim profesionálnym životom, zahŕňa to, čo pasuje aj do môjho osobného súkromného sveta."

Z peňazí získaných prostredníctvom svojej úspešnej atletickej kariéry a sponzorov, Phelps založil nadáciu Michael Phelps Foundation. V rámci nadácie pripravil program s názvom IM program, ktorého cieľom je naučiť deti plávať, také deti, ktoré za normálnych okolností takúto možnosť nemajú. "Druhou najčastejšou príčinou úmrtí detí do 14 rokov je utopenie. A to sa musí zmeniť," povedal Phelps. "Dnes už mám oveľa viac času, aby som mohol viac cestovať na rôzne miesta a dúfajme, že to budem vedieť ovplyvniť, aby sa deti naučili plávať."

Phelps vytvoril svoju vlastnú značku plaviek s názvom MP, jeden z návrhov sme na ňom mohli vidieť v Riu. Plavec má údajne ďalšie pripravené na rok 2017.

Na otázku, či sa zaujíma okrem podnikania aj o kapitálové investície alebo rizikový kapitál, Phelps nič nevylúčil. "Nikdy neviete, čo sa môže stať. Rád sa zapájam do malých vecí, a bavím sa spolu s kolektívom. Myslím, že to ukáže čas. Ale rád by som zazvonil na New York Stock Exchange."

Avšak v tejto chvíli má Phelps úplne inú túžbu, chce sa venovať svojej rodine a užívať si život doma s so svojim synom a snúbenicou.

Súvisiace články

Aktuálne správy