Protimonopolný úrad schválil prevzatie Auparku v Piešťanoch

Holandská spoločnosť NE Property Coöperatief získala od 29. septembra nepriamu výlučnú kontrolu nad firmami Aupark Piešťany a Aupark Piešťany SC.

Protimonopolný úrad SR (PMÚ) schválil koncentráciu troch spoločností NE Property Coöperatief U.A., Aupark Piešťany, s r.o. a Aupark Piešťany SC, s.r.o. Holandská firma NE Property Coöperatief tým získala nepriamu výlučnú kontrolu nad oboma spoločnosťami. PMÚ zo získaných podkladov a informácií vyhodnotil, že posudzovaná koncentrácia, v dôsledku posilnenia dominantného postavenia spoločnosti, účinnú súťaž na trhu značne nenaruší. Rozhodnutie úradu je právoplatné od 29. septembra tohto roku. Informoval o tom PMÚ.

Spoločnosť Ne Property patrí do skupiny NEPI Group, ktorá sa zaoberá investíciami v oblasti nehnuteľností. Skupina NEPI Group na Slovensku vlastní a prevádzkuje nákupné centrá Aupark v Žiline, Aupark v Košiciach a Korzo v Prievidzi.

Spoločnosť Aupark Piešťany a Aupark Piešťany SC patria do skupiny HB Reavis Group. Aupark Piešťany prenajíma svoju budovu nákupného centra spoločnosti Aupark Piešťany SC, ktorej hlavným predmetom činnosti je prenájom nebytových priestorov v nákupnom centre tretím osobám.

Súvisiace články

Aktuálne správy