Na prievidzských Kopaniciach pribudne 20 parkovacích miest za vyše 30.000 eur

Na sídlisku Kopanice v Prievidzi pribudnú parkovacie miesta. Motoristi tam od konca novembra budú môcť zaparkovať na 20 nových státiach, informoval hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.
Parkovacie miesta konkrétne pribudnú na Ulici V. Benedikta. „Navrhovaná oprava spevnenej asfaltovej plochy je určená na parkovanie osobných motorových vozidiel. Práce zahŕňajú aj realizáciu dopravného značenia a dodávateľ by ich mal ukončiť do konca novembra,“ uviedol Ďureje.
So zhotoviteľom prác, ktorým je firma M-Silnice SK, s.r.o., so sídlom v Žiline, podpísala radnica zmluvu o dielo v týchto dňoch. Do realizácie spevnených plôch investuje celkovo 30.262,34 eura vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH).
Budovanie parkovacích miest na Ulici V. Benedikta nie je prvým rozšírením parkovacích plôch na sídlisku Kopanice. „V rámci projektu budovania parkovacích miest tu v minulosti došlo k úprave existujúceho šikmého parkovacieho státia na kolmé a k úprave trasy priľahlého chodníka pre peších. Týmito dispozičnými zmenami sa vytvoril priestor pre 16 parkovacích miest,“ pripomenul Ďureje.

Súvisiace články

Aktuálne správy