Ericsson zníži počet zamestnancov vo Švédsku o 3 tisíc

Redukcia počtu pracovníkov je súčasťou globálneho plánu firmy, ktorý ráta so znížením nákladov v roku 2017 o 9 mld. švédskych korún (SEK).

Spoločnosť Ericsson zredukuje počet svojich zamestnancov vo Švédsku o 3 tisíc a zoštíhli svoje podnikanie. Ide o súčasť jej globálneho plánu, ktorý ráta so znížením nákladov v roku 2017 o 9 mld. švédskych korún (SEK). Švédsky výrobca zariadení pre mobilné telekomunikačné siete ďalej v utorok informoval, že počet pracovníkov sa zmenší v oblasti výskumu a vývoja, v predaji a administratíve. V súčasnosti vo Švédsku zamestnáva 16 tis. ľudí.

Ericsson uviedol, že dôvodom znižovania počtu zamestnancov sú „technologické posuny“. Firma zároveň v najbližších troch rokov pre svoj výskum a vývoj vo Švédsku prijme tisíc ľudí, aby vyhovela dopytu po nových technológiách, a aby zväčšila svoje portfólio softvéru.

Generálny riaditeľ Ericssonu Jan Frykhammar uviedol, že jeho spoločnosť sa naďalej bude intenzívne sústreďovať na výskum a vývoj. Dodal pritom že opatrenia na redukciu nákladov sú nevyhnutné „na zabezpečenie dlhodobej konkurencieschopnosti Ericssonu a jeho vedúceho postavenia v oblasti technológií a služieb.“

(1 EUR = 9,593 SEK)

Súvisiace články

Aktuálne správy