Oprava železničného priecestia na Rampovej ulici v Košiciach

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) realizujú v dňoch 3. až 30. októbra komplexnú rekonštrukciu železničného priecestia (s jedinečným identifikačným číslom JIČ SP0122), situovanom v km 100,073 na Rampovej ulici v Košiciach. Dôvodom opravných prác na priecestí je zlý technický stav priecestnej konštrukcie.
Zamestnanci ŽSR zrealizujú počas októbrovej výluky odstránenie starej konštrukcie priecestia a koľajového poľa až po pláň koľajového spodku. Zároveň sa vykoná strojné prečistenie koľajového lôžka od železničného priecestia až po železničný most v smere Kostoľany pri Hornáde. Po zriadení nového podložia a koľajového lôžka s novým koľajovým poľom sa pristúpi k montáži novej priecestnej konštrukcie STRAIL. Dosah výluky na železničnú dopravu bude minimálny, avšak železničné priecestie pre prejazd cestných vozidiel bude úplne uzavreté.
ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dôjde v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach. Vodičov prosíme o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami prejazdu v dôsledku opravy železničného priecestia a zároveň apelujeme na zvýšenú pozornosť a rešpektovanie dočasného dopravného značenia.Informáciu TASR poskytla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Súvisiace články

Aktuálne správy