Nominácie na IT Osobnosť roka sú známe

Osobnosťou sektora IT na Slovensku sa za rok 2016 sa môže stať dekanka fakulty informačných technológii STU v Bratislave, šéf firmy Pixel Federation alebo výkonný riaditeľ spoločnosti CNC.

Osobnosťou sektora informačných technológií na Slovensku sa za rok 2016 stane jeden z trojice Mária Bieliková, Šimon Sicko a Stanislav Verešvársky. Mária Bieliková je profesorkou a dekankou Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, Šimon Sicko je šéf firmy Pixel Federation a Stanislav Verešvársky výkonným riaditeľom spoločnosti CNC, a.s.

V kategórii IT Firma roka 2016 sa do užšej nominácie dostali spoločnosti Escape Motions, s.r.o., Pixel Federation, s.r.o. a Sygic, a.s. IT Produktom roka 2016 sa zase môže stať cloudové riešenie MyPicture spoločnosti Innovatrics, s.r.o., alebo Riadiaci a monitorovací systém na riadenie autonómnych logistických ťahačov firmy CEIT Technical Innovation, s.r.o., alebo produkt Slido spoločnosti Slido.

Do užšej nominácie v kategórii IT Projekt roka 2016 sa dostal aj portál e-VÚC, ktorého cieľom je publikovať pre občanov informácie o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktoré vznikajú na samosprávnych krajoch v rámci ich agendy. Prihlásila ho spoločnosť Crystal Consulting, s.r.o. Ďalším nominovaným projektom je Slovenská akademická dátová sieť SANET prihlásená Združením používateľov slovenskej akademickej dátovej siete SANET. Tretím projektom v užšej nominácii je Waste:IT / Sensoneo. Cieľom tohto projektu je monitorovanie odpadu. Prihlásila ho spoločnosť Brain:IT, s.r.o.

O nomináciách rozhodla komisia zostavená z IT novinárov a zástupcov profesijných IT organizácií. Ocenenia IT Osobnosť, IT Firma, IT Produkt a IT Projekt roka 2016 budú udelené 12. októbra 2016 na slávnostnom večere IT Gala. Výročné podujatie slovenskej komunity informačných technológií a telekomunikácií IT Summit a IT Gala organizuje Digital Visions, vydavateľ magazínu PC Revue a portálu pcrevue.sk.

Súvisiace články

Aktuálne správy