Počet ropných vrtov v USA v uplynulom týždni stúpol

Podľa údajov houstonskej spoločnosti Baker Hughes sa počet vrtov pre ťažbu ropy a zemného plynu v krajine zvýšil o 8 na 497.

Celkový počet prieskumných vrtov pre ťažbu ropy a zemného plynu v USA v uplynulom týždni vzrástol o 8 na 497. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka však bolo v krajine v závere uplynulého týždňa o 367 menej aktívnych prieskumných vrtov. Informovala o tom na svojej internetovej stránke houstonská spoločnosť Baker Hughes Inc., ktorá poskytuje služby na ropných poliach.

Podľa augustovej správy Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) sa ceny ropy zo svojich dvanásťročných miním z januára tohto roku zotavili o vyše 60 percent. Cena severomorskej ropy, ktorá je medzinárodnou referenčnou cenou, bola v januári na úrovni zhruba 27 USD za barel a cena ľahkej americkej ropy sa nachádzala vo výške 26 USD za barel. V závere uplynulého týždňa si ľahká americká ropa prilepšila o 1,28 USD, čiže o 3 percentá a uzavrela na úrovni 44,44 USD za barel. Ropa Brent stúpla o 1,38 USD, čiže tiež o 3 percentá na 46,83 USD za barel.

(1 EUR = 1,1193 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy