Danone kupuje firmu WhiteWave za 12,5 mld. USD

Amerického výrobcu organických potravín francúzska spoločnosť preberá pri cene 56,25 USD za akciu.

Francúzska potravinárska spoločnosť Danone dosiahla dohodu o prevzatí americkej firmy WhiteWave, ktorá je výrobcom organických potravín, za 12,5 mld. USD. Spoločnosť Danone, ktorá o akvizícii informovala vo štvrtok, tak rozširuje svoju prítomnosť v sektore organických potravín a na americkom trhu. Danone uviedla, že firmu WhiteWave kupuje pri cene 56,25 USD za akciu. Ide o 24-percentnú prirážku k priemernej hodnote akcií WhiteWave počas uplynulého mesiaca.

Dohodu o akvizícii ešte musia schváliť akcionári a regulačné úrady, ale Danone dúfa, že transakcia sa zrealizuje do konca tohto roka. Danone je jednou z popredných potravinárskych firiem vo svete. Americká potravinárska firma WhiteWave sídliaca v Denveri, ktorá svoje kótovala akcie na burze v roku 2012, vyrába napríklad organické mliečne produkty. V roku 2015 dosiahla tržby v sume 4 mld. USD.

„Toto spojenie nám umožní zlepšiť rastový profil spoločnosti Danone a posilniť našu odolnosť prostredníctvom rozšírenia bázy v severnej Amerike,“ uviedol o dohode o akvizícii generálny riaditeľ firmy Danone Emmanuel Faber.

(1 EUR = 1,1096 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy