Procter & Gamble zaznamenal v 3. kvartáli rast zisku

Americký výrobca tovaru pre spotrebiteľov Procter & Gamble (P&G) zaznamenal v uplynulom 3. kvartáli finančného roka 2015/16 väčší, ako očakávaný zisk.

Americký výrobca tovaru pre spotrebiteľov Procter & Gamble (P&G) zaznamenal v uplynulom 3. kvartáli finančného roka 2015/16 väčší, ako očakávaný zisk. Pomohla mu redukcia nákladov a zdraženie produktov, čo zmiernilo negatívny vplyv silného dolára na jeho príjmy. Informovala o tom agentúra Reuters.
Presnejšie, čistý príjem spoločnosti za tri mesiace do konca marca 2016 vzrástol na 2,75 miliardy USD (2,44 miliardy eur), čo predstavuje 97 centov na akciu, z 2,15 miliardy USD alebo 75 centov/akcia v rovnakom období minulého roka.
Po vylúčení jednorazových položiek dosiahol P&G jadrový zisk 86 centov/akcia, zatiaľ čo analytici očakávali slabší výsledok, a to zisk 82 centov na akciu.
Tržby koncernu v 3. kvartáli klesli o 6,9 % na 15,76 miliardy USD zo 16,93 miliardy USD v období január-marec 2015. Nepriaznivé kurzové vplyvy skresali tržby spoločnosti o 5 %.
Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters predpovedali P&G tržby v priemere 15,81 miliardy USD. Koncern už sedem kvartálov v rade zápasí s poklesom tržieb, skresal preto portfólio svojich produktov a snaží sa sústrediť na značky, ktoré mu prinášajú rast, ako sú čistiace prostriedky Tide či produkty na holenie značky Gillette.

Súvisiace články

Aktuálne správy