Krupinskej firme DAVOS trade-logistics pomohli zmodernizovať výrobu eurofondy

Sumu 734.000 eur, čo tvorilo 70 % oprávnených nákladov, získala vlani krupinská spoločnosť DAVOS trade-logistics, s. r. o., z eurofondov na nákup nových technológií. Ďalších 230.000 eur investovali z vlastných zdrojov na výstavbu novej a rekonštrukciu starej haly.
Spoločnosť, do ktorej dnes v rámci svojej návštevy regiónu zavítal aj prezident SR Andrej Kiska, dosiahla vlani obrat 2,2 milióna eur. Zameriava sa na dopravné a logistické služby, ako aj drevársku a strojársku produkciu, investuje najmä do špičkových priemyselných, počítačmi riadených obrábacích zariadení a v oblasti dopravy do moderných a výkonných nákladných automobilov.
Firma bola založená v roku 2001 so zameraním na zahraničný obchod. Od roku 2006 sa sústreďuje na vnútroštátnu a medzinárodnú nákladnú autodopravu a logistické služby.
Podľa konateľa Mariána Dada potreba rýchlych návrhov a kvalitných dodávok atypových obalových materiálov viedla vedenie spoločnosti v roku 2009 k rozšíreniu činnosti o komplexné riešenie obalov z dreva a preglejky od návrhu po ich výrobu. Od roku 2013 doplnili výrobný reťazec aj o prvotnú prípravu reziva a v roku 2015 pribudla do portfólia činností kovovýroba, subdodávateľská príprava strojárskych polotovarov na zákazku.
Hlavnými odberateľmi produktov a služieb firmy sú okrem slovenských zákazníkov najmä krajiny Európskej únie, a to Nemecko, Belgicko, Holandsko, Česko, Maďarsko, Francúzsko, ale aj krajiny z Ázie a Afriky.
DAVOS trade-logistics zamestnáva v súčasnosti 30 ľudí, ďalších 15 až 20 pracuje na dohodu o vykonaní práce.

Súvisiace články

Aktuálne správy