Počet nových nezamestnaných v USA stúpol

Americké ministerstvo práce vo štvrtok informovalo, že počet nových nezamestnaných žiadajúcich o štátnu podporu v týždni končiacom sa 20. februára stúpol o 10 tis. na sezónne upravených 272 tisíc.

Počet Američanov, ktorí minulý týždeň požiadali o dávky v nezamestnanosti, sa zvýšil. Udržal sa však na úrovni, ktorá naznačuje, že trh práce v krajine posilňuje. Americké ministerstvo práce vo štvrtok informovalo, že počet nových nezamestnaných žiadajúcich o štátnu podporu v týždni končiacom sa 20. februára stúpol o 10 tisíc na sezónne upravených 272 tisíc. Ekonómovia, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, prognózovali, že počet nových nezamestnaných sa zvýši na 270 tisíc.

Počet nových nezamestnaných sa tak udržal pod hranicou 300 tisíc. Je pod ňou už 51 týždňov v rade. Počet nezamestnaných pod touto hranicou sa považuje za signál silného trhu práce. Štvortýždňový priemerný počet nových nezamestnaných, ktorý sa považuje za lepší ukazovateľ trendov na trhu práce, sa minulý týždeň znížil o 1 250 na 272 tis. osôb. Počet ľudí poberajúcich podporu dlhšie ako týždeň v týždni končiacom sa 13. februára klesol o 19 tisíc na 2,25 milióna osôb.

Súvisiace články

Aktuálne správy