RKN Global odmieta spochybňovanie dôveryhodnosti

Spoločnosť RKN Global Europe sa ohradila voči informáciám spochybňujúcim jej dôveryhodnosť. "Spoločnosť RKN Global a jej pracovní spoločníci sú nanajvýš skúsení a maximálne kvalifikovaní na budovanie bezpečnostného tlačiarenského odvetvia na Slovensku," píše spoločnosť vo svojom vyhlásení.Celkové duševné vlastníctvo firmy dosahuje podľa jej slov hodnotu vyše 252,7 mil.

Spoločnosť RKN Global Europe sa ohradila voči informáciám spochybňujúcim jej dôveryhodnosť. „Spoločnosť RKN Global a jej pracovní spoločníci sú nanajvýš skúsení a maximálne kvalifikovaní na budovanie bezpečnostného tlačiarenského odvetvia na Slovensku,“ píše spoločnosť vo svojom vyhlásení.

Celkové duševné vlastníctvo firmy dosahuje podľa jej slov hodnotu vyše 252,7 mil. eur podľa hodnotenia Európskej skupiny Asociácie znalcov (Kráľovská inštitúcia autorizovaných odhadcov Veľkej Británie). Zahŕňa to 50 patentov, 166 autorských práv, 6 licencií, 6 know-how a 129 nepatentovaných technológií. Za vyše 12 rokov činnosti kompletného personálneho stavu na Ukrajine vyprodukovali pracovní partneri RKN Global Europe vyše 35 miliárd USD štátnych výnosov a vyplatili Ukrajine takmer 239 mil. USD na daniach na základe celkových činností pracovných spoločníkov, tvrdí RKN.

Ako sa hovorí vo vyhlásení, spoločnosť si vybrala Slovensko a najmä Banskú Bystricu preto, že tunajší talentovaní ľudia, infraštruktúra, prostredie vhodné na podnikanie, úplná integrácia do Európskej únie a fyzická poloha neďaleko od Ukrajiny robia zo Slovenska silného kandidáta spomedzi štyroch krajín, ktoré spoločnosť RKN Global Europe a jej pracovní spoločníci zvažujú pri zriaďovaní bezpečnostnej tlačiarne.

Memorandum o porozumení podpísali v sobotu 20. februára v Banskej Bystrici predseda vlády Robert Fico a konateľka dubajskej spoločnosti RKN Global Europe Marjam Lindsbro. Na základe tohto dokumentu by mala vláda na zasadnutí 2. marca schváliť konkrétnu pomoc spoločnosti, ktorá plánuje v priemyselnom parku v banskobystrickej mestskej časti Šalková preinvestovať 89 miliónov eur a zamestnať viac ako 1 200 ľudí. Pomoc vlády by mala predstavovať hotovostnú pomoc 18 miliónov eur a daňové prázdniny.

(1 EUR = 1,1002 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy