Metro AG za október až december dosiahlo tržby 17,1 mld. eur

Tržby reťazca za jeho účtovný prvý kvartál, čiže za október až december, oslabili o 1,5 %, ale na porovnateľnom základe stúpli o 0,1 %

Nemecký maloobchodný reťazec Metro AG vo svojom účtovnom prvom kvartáli, ktorý zahŕňa dôležité vianočné obdobie, dosiahol tržby v objeme 17,1 mld. eur, čo bol medziročný pokles o 1,5 %. Na porovnateľnom základe však tržby spoločnosti v prvom účtovnom štvrťroku, ktorý trval od októbra do decembra, medziročne o 0,1 % posilnili. Pokles celkových tržieb pri vyjadrení v eurách bol výsledkom vývoja na devízovom trhu, napríklad oslabenia ruského rubľa, a predaja obchodov v Dánsku, Grécku a Vietname.

Spoločnosť Metro ďalej uviedla, že počas Vianoc sa jej veľmi dobre darilo v Nemecku, kde jej tržby na porovnateľnom základe v decembri posilnili o 2,1 %. Reťazec niekoľko rokov realizoval reštrukturalizáciu a predával svoje obchody. Nedávno napríklad predal svoju sieť obchodných domov Kaufhof. V súčasnosti sa sústreďuje na predajne cash and carry na sieť predajní s elektronikou Media-Saturn. Tržby predajní cash and carry v prvom účtovnom štvrťroku firmy na porovnateľnom základe stúpli o 0,2 % a tržby Media-Saturn sa zvýšili o 0,4 %.

Na Slovensku Metro AG podniká prostredníctvom spoločnosti Metro Cash & Carry SR, ktorá je súčasťou nadnárodnej skupiny Metro Cash & Carry International. Na Slovensku patrí do siete Metro Cash & Carry šesť veľkoobchodných centier pre podnikateľov.

Súvisiace články

Aktuálne správy