Continental očakáva spomalenie rastu tržieb v tomto roku

Nemecká spoločnosť Continental AG, druhý najväčší výrobca automobilových komponentov v Európe, očakáva tomto roku nárast tržieb o 5 % v dôsledku "mierneho" zvýšenia globálnej produkcie osobných áut.

Nemecká spoločnosť Continental AG, druhý najväčší výrobca automobilových komponentov v Európe, očakáva tomto roku nárast tržieb o 5 % v dôsledku „mierneho“ zvýšenia globálnej produkcie osobných áut. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
Continental odhaduje, že po vlaňajšom výraznom náraste tržieb o 14 % na 39,2 miliardy eur sa tempo ich rastu v tomto roku spomalí na 5 % a jeho tržby dosiahnu 41 miliárd eur.
Z predbežných údajov ďalej vyplýva, že upravený zisk spoločnosti pred úrokmi a zdanením (EBIT) sa v roku 2015 zvýšil tiež o 14 % na 4,4 miliardy eur.
Generálny riaditeľ firmy Elmar Degenhart vo svojom vyhlásení skonštatoval, že v roku 2015 dosiahla spoločnosť solídny rast zisku napriek náročným podmienkam na trhu. Vďačí za to najmä odbytu v Európe a USA, ktoré mu pomohli zmierniť negatívny vplyv spomalenia čínskej ekonomiky a recesie v Rusku a Brazílii na jeho celkové výsledky.
Ale obavy z prudšieho zabrzdenia čínskej ekonomiky vyvolávajú znepokojenie v automobilovom priemysle. Čína je totiž najväčší trhom s autami na svete. Zároveň nezvyčajne teplé počasie na severnej pologuli brzdí predaj zimných pneumatík, ktoré patria medzi najziskovejšie produkty nemeckej firmy.
Detailné výsledky za minulý rok zverejní nemecká firma 3. marca.

Súvisiace články

Aktuálne správy