Banka YES na summite o zmene klímy v Paríži sľúbila do roku 2020…

OTS: Banka YES na summite o zmene klímy v Paríži sľúbila do roku 2020 poskytnúť 5 miliárd USD na opatrenia proti zmene klímyBombaj 21.

Banka YES, piata najväčšia súkromná banka v Indii, na 21. konferencii zmluvných strán Rámcového dohovoru OSN o zmene klímy (COP 21) v Paríži oznámila, že poskytne 5 miliárd USD na financovanie opatrení proti zmene klímy v Indii. Na dosiahnutie indického cieľa plniť plánované národne stanovené príspevky (INDCs) si YES BANK kladie za cieľ od roku 2015 do roku 2020 poskytnúť 5 miliárd USD na opatrenia v oblasti klímy prostredníctvom úverov, investícií a zvyšovania kapitálu, a to na zmiernenie dôsledkov zmeny klímy, prispôsobenie sa a odolnosť voči nej.
Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva banky YES Rana Kapoor pri oznámení tohto záväzku zdôraznil, že „COP21 demonštruje potenciál na posilnenie partnerstva medzi vládami a podnikateľským sektorom, čím sa otvárajú nové cesty k dosiahnutiu obchodných a finančných inovácií na riešenie klimatických zmien. Začalo sa to podnikmi, ktoré plnia svoje záväzky, ktoré prijali v septembri 2014 na summite OSN o klíme.

Banka YES sa zaviazala financovať výrobu 5000 MW čistej energie ročne, a tento objem už presiahla. Proaktívna firemná intervencia má zásadný význam pre dosiahnutie cieľov v oblasti klímy a finančné inštitúcie hrajú väčšiu úlohu v riadení opatrení v oblasti klímy. Banka YES je plne odhodlaná hrať úlohu katalyzátora a bude pracovať na spustení inovatívnych finančných mechanizmov na dosiahnutie ambiciózneho cieľa Indie v boji proti zmene klímy v krátkodobom i dlhodobom horizonte.“

Prostredníctvom týchto záväzkov sa banka YES zaväzuje k posilneniu celkovej udržateľnosti životného prostredia. Dva týždne summitu o zmene klímy, ktorého sa zúčastnilo vyše 150 hláv štátov a vlád a viac ako 40.000 delegátov, mali za cieľ zamedziť nárastu globálnych teplôt o menej ako 2 stupne Celzia prostredníctvom spoločnej dohody.

Piata najväčšia súkromná banka v Indii pôsobiaca vo všetkých 29 štátoch a 7 únijných územiach so sídlom v štvrti Lower Parel Innovation District (LPID) v Bombaji je výsledkom odborného a podnikateľského nasadenia svojho zakladateľa Rana Kapoora a vrcholového manažmentu s cieľom vytvoriť vysoko kvalitnú, zákaznícky orientovanú súkromnú indickú banku poskytujúcu služby indickému podnikateľskému sektoru. Banka YES sa rozvíja ako profesionálna indická banka s poslaním do roku 2020 vybudovať v Indii veľkú svetovú banku najlepšej kvality.
 

Súvisiace články

Aktuálne správy