Počet ubytovaných turistov vo Vysokých Tatrách rastie

Vysoké Tatry zaznamenávajú tento rok pozitívny vývoj z hľadiska počtu ubytovaných návštevníkov. "Čo sa týka počtu prenocovaní, tak sme už teraz takmer na úrovni celého minulého roka.

Vysoké Tatry zaznamenávajú tento rok pozitívny vývoj z hľadiska počtu ubytovaných návštevníkov. „Čo sa týka počtu prenocovaní, tak sme už teraz takmer na úrovni celého minulého roka. Počet prenocovaní za prvých desať mesiacov je 1.153.445,“ informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.
Výška vybranej dane za ubytovanie za tri samosprávy – Poprad, Vysoké Tatry a Štrba za prvých desať mesiacov tohto roka je takmer 914.000 eur, čo predstavuje nárast o 8,6 % v porovnaní s minulým rokom. Najvyšší nárast má mesto Vysoké Tatry – o 9,5 %.
„Vyzerá to, že aj november a december budú mať rovnaký priebeh a udržíme sa v týchto číslach, čím prekonáme aj rok 2013, ktorý bol naozaj veľmi úspešný,“ uviedla Maťašovská. V roku 2013 bol celkový počet prenocovaní 1.230.000.
Pozitívny vývoj je podľa oblastnej organizácie cestovného ruchu vďaka viacerým faktorom. Medzi ne patria investície za uplynulé roky, lepšia kvalita poskytovaných služieb a servis o klienta, počasie, marketingové aktivity, tvorba produktov, nových atrakcií a atraktivít, budovanie značky Región Vysoké Tatry, ale aj situácia vo svete, ktorá nahráva Slovensku ako bezpečnej krajine. 
Z ubytovaných návštevníkov Vysokých Tatier aktuálne prevažujú Slováci (55 – 60 %), ďalej sú to Česi, Poliaci a Maďari, ale aj turisti z Nemecka, Izraela či Veľkej Británie.

Súvisiace články

Aktuálne správy