V priemyselnom parku v Prievidzi plánujú nový dopravný systém za 5,4 milióna eur

MH Invest II plánuje reorganizáciu dopravy v priemyselnom parku v Prievidzi. Zmena by mala priniesť viac priestoru pre aktivity tamojších budúcich investorov. Vyplýva to z predbežného oznámenia, ktoré zverejnila štátna spoločnosť vo vestníku verejného obstarávania.
„Nový dopravný komunikačný systém v areáli priemyselného parku umožní umiestniť haly a výrobné priestory pre budúcich investorov na väčšej ploche ako doteraz,“ uviedla MH invest II v oznámení.
Investíciu do nového riešenia dopravy v parku odhadla štátna spoločnosť na 5.420.000 eur, pričom hradiť ju bude z vlastných prostriedkov. Práce na realizácii zámeru by mali začať v polovici marca budúceho roka, dokončené by mali byť do 31. októbra 2016.
Posledným investorom, ktorý začal v týchto mesiacoch s realizáciou svojej investície za 50,1 milióna eur v Prievidzi, je spoločnosť Brose. Výrobca komponentov pre automobily plánuje v počiatočnej fáze zastavať 27.000 štvorcových metrov (m2) parku, neskôr by to malo byť 100.000 m2 plochy. Pozemky, ktoré odkúpil od prievidzskej mestskej spoločnosti Prievidza Invest a mesta Prievidza na výstavbu svojho strategického závodu, predstavujú celé nezastavané územie priemyselného parku. Investor, ktorého jediným spoločníkom je nemecká skupina Brose International GmbH Coburg, má v pláne v priebehu nasledujúcich štyroch rokov vytvoriť v Prievidzi 600 nových pracovných miest.

Súvisiace články

Aktuálne správy