Deutsche Bahn údajne obmedzí nákladnú prepravu

Ročná prepravná kapacitu spoločnosti má podľa medializovaných informácií v roku 2017 údajne klesnúť na 65,5 mld. tonokilometrov z tohtoročnej úrovne 70 mld. tonokilometrov

Nemecký národný prevádzkovateľ železníc Deutsche Bahn plánuje obmedziť výkony na stratových trasách v nákladnej preprave. Informovala o tom v utorok rozhlasová stanica hr-iNFO, pričom sa odvolávala na zdroje blízke dozornej rade štátom vlastnenej firmy. Ročná prepravná kapacitu má v roku 2017 údajne klesnúť na 65,5 mld. tonokilometrov z tohtoročnej úrovne 70 mld. tonokilometrov. Stanovisko Deutsche Bahn agentúra Reuters nezískala. Správa predchádza zasadnutiu dozornej rady spoločnosti, na ktorom má jej generálny riaditeľ Rüdiger Grube v stredu predložiť plán transformácie firmy. Deutsche Bahn podľa agentúry Reuters hrozí, že tento rok prvýkrát za viac ako dekádu vykáže čistú stratu.

Vlakovú dopravu v Nemecku využíva denne zhuba 5,5 mil. cestujúcich. S objemom asi 620 tis. ton denne koľajnice zabezpečujú zhruba pätinu celkovej prepravy tovarov v najväčšej európskej ekonomike. Spoločnosť Deutsche Bahn, pre ktorú pracuje zhruba 200 tis. ľudí, patrí medzi najväčších zamestnávateľov v Nemecku.

Súvisiace články

Aktuálne správy