Čína sa tento rok stane najväčším trhom na svete pre elektromobily

Čína zrejme bude tento rok najväčším trhom pre elektromobily. Odhaduje sa, že predaj dosiahne 220.000 až 250.000 vozidiel, uviedla tlačová agentúra Sin-chua s odvolaním sa na čínsky zväz výrobcov áut. Informovala o tom agentúra Reuters.
Očakáva sa, že celosvetový predaj elektromobilov v tomto roku vzrastie na 600.000 vozidiel. Dnes to povedala zástupkyňa šéfa zväzu Sü Jen-chua. Podľa prognóz by Čína mala predbehnúť USA a stať sa najväčším trhom elektromobilov. V USA by sa podľa aktuálnych predpovedí malo predať 180.000 elektromobilov, uviedla Sü.
Odvetvie elektromobilov sa v Číne prudko rozvíja. Sü upozornila, že pre udržateľný rozvoj odvetvia je dôležité aj sústredenie sa na kvalitu, nielen kvantitu. Dodala, že je potrebná kontrola bezpečnosti a kvality batérií.
Odvetvie zaznamenalo v uplynulých dvoch rokoch prudkú expanziu vďaka podpore zo strany vlády, ktorá poskytla dotácie a daňové úľavy. Počas prvých 10 mesiacov 2015 vyskočil predaj elektromobilov v Číne o 290 % na 171.145 vozidiel.

Súvisiace články

Aktuálne správy