Dlhopisy tvorili 99,7 % obchodov na bratislavskej burze

V novembri sa na Burze cenných papierov v Bratislave (BCPB) zobchodovali dlhopisy za 368,1 mil. eur.

Na bratislavskej burze naďalej v obchodovaní jednoznačne dominujú dlhopisy. V novembri sa zobchodovali vo finančnom objeme 368,1 mil. eur, čo predstavovalo až 99,7 % z celkového zobchodovaného finančného objemu. S dlhovými cennými papiermi sa pritom počas novembra uskutočnilo 471 transakcií, v rámci ktorých sa zobchodovalo 256,8 mil. kusov cenných papierov.

Ako ďalej informoval Burza cenných papierov v Bratislave (BCPB), v porovnaní s októbrom to predstavovalo pokles počtu transakcií o 19,9 %, pokles počtu zobchodovaných cenných papierov o 37,5 % a pokles dosiahnutého finančného objemu o 31,47 %. Na medziročnej báze bol zaznamenaný rast počtu transakcií o 28,7 % pri poklese počtu zobchodovaných cenných papierov o 31,8 % a poklese dosiahnutého finančného objemu o 23,8 %. Rovnako ako v minulých mesiacoch, aj v novembri mali v obchodovaní s dlhopismi prevahu priame obchody, s finančným objemom vo výške 350,4 mil. eur, nad kurzotvornými obchodmi s objemom 17,7 mil. eur.

Trhová kapitalizácia dlhopisov k poslednému obchodnému dňu sledovaného mesiaca dosiahla hodnotu 40,627 mld. eur, čo predstavovalo 3-percentný medzimesačný rast. Trhová kapitalizácia emisií dlhopisov umiestnených na trhu kótovaných cenných papierov zaznamenala od konca predchádzajúceho mesiaca rast o 3,4 % na úroveň 36,882 mld. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy