Počet nových nezamestnaných v USA stúpol

Počet nových nezamestnaných v krajine sa minulý zvýšil o 9 tis. na sezónne upravených 269 tis., ale pod hranicou 300 tis. bol už 39. týždeň

Počet nových nezamestnaných v USA, ktorí požiadali o štátnu podporu v nezamestnanosti, sa minulý týždeň zvýšil. Zostal však na úrovni, ktorá zodpovedá zlepšovaniu situácie na trhu práce. Počet nových žiadateľov o štátne dávky v nezamestnanosti v týždni končiacom sa 28. novembra stúpol o 9 tis. na sezónne upravených 269 tisíc. Informovalo o tom vo štvrtok americké ministerstvo práce.

Uplynulý týždeň však bol už 39. v rade, počas ktorého bol počet nových nezamestnaných nižší ako 300 tisíc. Ak je počet nových nezamestnaných pod touto hranicou, zvyčajne sa to považuje za znak toho, že situácia na trhu práce je dobrá. Ekonómovia, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, predpovedali, že počet nových nezamestnaných stúpne na 268 tisíc. Štvortýždňový priemerný počet nových nezamestnaných, ktorý sa považuje za lepší ukazovateľ trendov na trhu práce, sa znížil o 1 750 na 269 250.

Súvisiace články

Aktuálne správy