Najviac mýta sa v septembri vybralo v Trnavskom kraji

Najviac mýta sa od vodičov nákladných áut vybralo v septembri tohto roku v Trnavskom kraji. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) tam na mýte získala 3,1 milióna eur. Vyplýva to z najnovších údajov diaľničiarov.
V poradí druhý kraj s najväčším výberom mýta bol Bratislavský. V ňom sa v priebehu deviateho mesiaca tohto roku vybralo na mýte necelých 2,8 milióna eur a tesne za ním skončil Žilinský kraj s 2,75 miliónmi eur príjmov z mýta.
Najnižší objem príjmov pritom priniesol podľa NDS v septembri Košický kraj, kde sa na mýte vybralo 824.211 eur. Celkovo NDS získala z mýta v septembri 16,7 milióna eur a deň s najväčším výberom bol 16. september, kedy sa vybralo 840.062 eur.
Čo sa týka krajiny pôvodu áut, ktoré uhrádzali v septembri mýto, najväčšiu sumu zaplatili autá zo Slovenska. A to 9,5 milióna eur. Za nimi nasledovali Poliaci, ktorí uhradili 2,9 milióna eur a v poradí tretie boli autá z Českej republiky. Tie zaplatili mýtne za deviaty mesiac tohto roka 1,4 milióna eur. Mýto platia na Slovensku autá nad 3,5 tony za jazdu po spoplatnených úsekoch ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy