Výsledky Mastercard za 3. štvrťrok prekonali očakávania trhu

Mastercard naďalej bojuje so silným dolárom a vysokými nákladmi. Očistený zisk americkej firmy prevádzkujúcej platobné a kreditné karty však v 3. kvartáli mierne vzrástol a prekonal očakávania trhu. Informovali o tom agentúry AP a DPA.
Čistý zisk Mastercard sa za tri mesiace od júla do konca septembra znížil o 4 % na 977 miliónov USD (893,9 milióna eur). Zisk upravený o jednorazové náklady mierne vzrástol na 1,03 miliardy USD alebo 91 centov na akciu z 1,02 miliardy USD alebo 87 centov na akciu. Analytici z Wall Street v priemere prognózovali len 88 centov na akciu. Tržby sa zvýšili o 2 % na 2,5 miliardy USD.
Objem transakcií zrealizovaných prostredníctvom siete MasterCard vyskočil v uplynulom štvrťroku o 12,3 % na 852 miliárd USD. Objem platieb v USA stúpol o 8 % na 311 miliárd USD.
„Sme spokojní s výsledkami vzhľadom na pretrvávajúce neistoty vo svetovej ekonomike,“ komentoval šéf firmy Ajay Banga správu o hospodárení. Rovnako ako v predchádzajúcich štvrťrokoch robí Mastercard starosti silný dolár, ktorý znižuje po prepočte príjmy zo zahraničia. Bez započítania vplyvu výmenných kurzov tržby vzrástli o 8 %. Negatívny vplyv na bilanciu malo tiež 9-% zvýšenie nákladov.

Súvisiace články

Aktuálne správy