Zamestnanosť v EÚ aj v eurozóne v 2. kvartáli rástla

Počet zamestnaných ľudí v eurozóne sa v druhom štvrťroku medzikvartálne zvýšil o 0,3 %. V rámci EÚ sa zamestnanosť zvýšila o 0,2 %. Na Slovensku posilnila o 0,7 %.

Počet zamestnaných ľudí v eurozóne sa v druhom štvrťroku medzikvartálne zvýšil o 0,3 %. V rámci EÚ zamestnanosť vzrástla o 0,2 %. Informoval o tom v utorok štatistický úrad EÚ Eurostat. V medziročnom porovnaní sa zamestnanosť v rámci eurozóny zvýšila o 0,8 % a v rámci celej EÚ stúpla o 0,9 %. Na Slovensku sa v druhom štvrťroku zvýšila zamestnanosť medzikvartálne o 0,7 % a v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška o 2 %.

Eurostat odhaduje, že v prvom kvartáli bolo zamestnaných v rámci eurozóny 151 mil. mužov a žien. V rámci EÚ bol tento počet vo výške 228,8 mil. ľudí. Spomedzi členských štátov EÚ na základe dostupných údajov najvýraznejšie stúpla zamestnanosť v Portugalsku (1,3 %) a v Grécku (1,2 %). Pokles v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom zaznamenalo Fínsko (-0,3 %), Veľká Británia (-0,2 %), Bulharsko a Litva (zhodne -0,1 %).

Súvisiace články

Aktuálne správy