Elitná skupina milionárov z Facebooku rieši, za čo utrácať

, Vanity Fair, Businessinsider, echo24 Foto: SITA

Elita spoločnosti Facebook si vytvorila vlastnú tajnú skupinu, v ktorej zamestnanci s miliónovými príjmami diskutujú, za čo minúť zarobené imanie. Zoznam želaní zahŕňa lode, lietadlá ale aj portréty od Banksyho alebo tropické ostrovy. Bezbrehé utrácanie peňazí je pritom v rozpore s líniou presadzovanou v americkom Silicon Valley.

Tajná skupina s názvom "The Nouveau Riche 250" (v preklade 250 nových boháčov), ktorá je skrátene označovaná TNR 250 zahŕňa prvých 250 zamestnancov spoločnosti Facebook, z ktorých patrí podľa Nicka Biltona z magazínu Vanity Fair veľká časť do skupiny multimilionárov.

Bilton zistil, že členovia skupiny využívajú spoločnú diskusiu k tomu, aby zdieľali svoje nápady, ako minúť peniaze, ktoré si zarobili pri raste Facebooku. Na zozname želaní sú luxusné lode, lietadlá, portréty od britského streetového umelca Banksyho ale aj ďalšie umelecké diela alebo tropické ostrovy. Niektorí podľa Biltona zvažujú aj dobročinnosť.

Zaujímavé je, že skupina nie je na Facebooku. Všetky jej aktivity sú držané za zatvorenými dverami a čo najďalej od všetkých sociálnych sietí, zvlášť od Facebooku. Ako míňať svoje bohatstvo je totiž podľa webu Business Insider pre zamestnancov spoločnosti veľkou otázkou.

Na jednej strane totiž stojí potešenie z zarobených peňazí, na druhej je línia Silicon Valley, ktorá sa bráni okázalému míňaniu peňazí. Magazín The Times navyše upozornil, že starať sa príliš o svoje imanie nie je "cool", pretože to nerobia ani najbohatší ľudia planéty. Ako príklad uvádzajú práve zakladateľa Facebooku Marka Zuckerbergera, ktorý sa stále objavuje v rovnakom tričku, alebo Steva Jobsa, ktorý podľa magazínu mal na každej prezentácii Applu rovnaký rolák.

Súvisiace články

Aktuálne správy