VW odmieta pokles využitia čínskych výrobných kapacít

Otváranie nových závodov podľa spoločnosti Volkswagen spôsobuje, že poklesne priemerné využitie čínskych závodov. Automobilka však odmieta správy týždenníka Wirtschaftswoche, podľa ktorých využitie kapacít čínskych závodov klesá

Priemerné využitie čínskych závodov spoločnosti Volkswagen (VW) poklesne, keďže spoločnosť zvyšuje otváraním nových závodov celkové výrobné kapacity. Spoločnosť VW však odmietla štvrtkové správy týždenníka Wirtschaftswoche, podľa ktorých využitie kapacít 20 čínskych závodov na autá a komponenty klesá. "Správy podľa ktorých VW potvrdí pokles využitia čínskych závodov na autá a komponenty sú nesprávne," uviedla firma VW.

 

Týždenník Wirtschaftswoche informoval, že VW plánuje priame škrty v produkcii, čo by znamenalo, že produkcia čínskych závodov by klesla o 10 až 20 %. Wirtschaftswoche však neuviedol svoj zdroj.

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

Súvisiace články

Aktuálne správy