Železničné priecestie zrekonštruujú do konca pracovného týždňa

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) sa v týchto dňoch pustili do rekonštrukcie železničného priecestia na hlavnej trati pri obci Beňadiková v úseku medzi Liptovským Mikulášom a Liptovským Hrádkom. Pre motoristickú verejnosť ho opätovne sprevádzkujú v piatok 21. augusta o 16.00 h.
„Technický stav tohto priecestia si už nevyhnutne vyžiadal komplexnú opravu pozostávajúcu z výmeny poškodenej konštrukcie, podvalov a vyasfaltovania napojenia na pretínajúcu cestnú komunikáciu,“ priblížila hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková a požiadala cestujúcu verejnosť a trpezlivosť a pochopenie.
Celkové náklady tejto rekonštrukciu sa podľa nej pohybujú na úrovni 120.000 eur z vlastných zdrojov ŽSR. „Drevené podvaly vymeníme za betónové a pôvodnú priecestnú konštrukciu nahradí moderná gumová,“ spresnila s tým, že hlavným dôvodom je zabezpečenie plynulého a bezpečného prejazdu cez priecestie.
„Počas denných výluk prevádzkujeme železničnú dopravu v tomto úseku obojsmerne po jednej koľaji. Priecestie je až do úplného ukončenia rekonštrukčných prác uzatvorené pre účastníkov cestnej premávky. Obchádzková trasa je vyznačená prenosným dopravným značením,“ dodala hovorkyňa ŽSR.

Súvisiace články

Aktuálne správy