Ceny ropy ďalej klesajú, cena WTI sa stále drží blízko viac než 6-ročného minima

Ceny ropy dnes pokračujú v poklese, keďže podľa analytikov na ropnom trhu budú zásoby ropy vo svete ďalej rásť. Takýto vývoj naznačuje pokračujúca vysoká produkcia ropy a problémy ázijských ekonomík, ktoré sú kľúčovým spotrebiteľom komodity. Informovala o tom agentúra Reuters.
Ceny Brentu aj americkej WTI sú momentálne zhruba o tretinu nižšie než počas svojho posledného maxima, ktoré dosiahli v máji. Okrem tlaku zo strany oslabujúcich sa ázijských ekonomík počítajú analytici v najbližšom období aj s rastom zásob ropy v USA, keďže pre údržbu fungujú tamojšie rafinérie momentálne len v obmedzenom režime.
Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v septembri klesla do 6.29 h SELČ o 10 centov na 41,77 USD (37,63 eura) za barel (159 litrov) a stále sa tak drží v blízkosti vyše 6-ročného minima.
Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s októbrovým kontraktom zaznamenala pokles o 14 centov na 48,60 USD za barel. Zatiaľ sa tak drží v dostatočnej vzdialenosti od tohtoročného minima, ktoré zaznamenala v januári a ktorého hodnota predstavuje 45,19 USD/barel.

Súvisiace články

Aktuálne správy