Letisko v Bratislave môže v roku 2015 vybaviť o 20 % viac cestujúcich

Bratislavské letisko M. R. Štefánika by mohlo v tomto roku vybaviť na príletoch a odletoch spolu približne 1,6 milióna cestujúcich. Oproti minulému roku by to predstavovalo 20-% nárast počtu pasažierov. Pre TASR to odhadol generálny riaditeľ letiska Ivan Trhlík.
„Predpokladáme, že do konca roku budeme schopní odbaviť okolo 1,6 milióna cestujúcich,“ avizoval Trhlík. Za prvých sedem mesiacov tohto roka pritom letisko vybavilo spolu takmer 840.000 cestujúcich, čo znamenalo 17-% nárast oproti vlaňajšku. Čo sa týka počtu pohybov, čiže príletov a odletov, tých letisko zaznamenalo za sedem mesiacov 13.898. V porovnaní s vlaňajškom to predstavuje podľa Trhlíka 14-% nárast.
O nárast počtu prepravených cestujúcich sa pričinil najmä dopravca Ryanair, ktorý na bratislavskom letisku otvoril svoju základňu. To prinieslo cestujúcim viac frekvencií existujúcich spojení, ako aj nové linky do Atén a Madridu. Spoločnosť flydubai zase spustila novú linku do Dubaja, ktorá premáva trikrát týždenne.
V priebehu roku 2014 pritom vybavilo Letisko Milana R. Štefánika v Bratislave na prílete a odlete celkovo 1,36 milióna cestujúcich. V porovnaní s predchádzajúcim rokom 2013 to znamenalo pokles o 1,3 %. Vtedy totiž prešlo jeho bránami 1,37 milióna pasažierov.

Súvisiace články

Aktuálne správy