Zisk Munich Re v 2. kvartáli prekonal očakávania

Munich Re, najväčšia svetová zaisťovňa, dnes zvýšila svoj cieľ pre tohoročný zisk po tom, ako v uplynulom kvartáli dosiahla výrazný nárast zisku, ktorý prekonal odhady analytikov. Dôvodom sú nižšie náklady na škody spôsobené prírodnými katastrofami. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.
Čistý zisk zaisťovne v 2. kvartáli 2015 vzrástol na 1,07 miliardy eur zo 758 miliónov eur v rovnakom období minulého roka. Analytici pritom Munich Re predpovedali zisk v priemere 819,6 milióna eur.
Munich Re zvýšila svoj odhad zisku za celý rok a namiesto pôvodných 2,5 až 3 miliardy eur najnovšie očakáva, že bude vyšší ako 3 miliardy eur. Vlani dosiahla zaisťovňa čistý zisk 3,2 miliardy eur.
Nemeckej zaisťovni pomohli k lepším výsledkom najmä nižšie náklady na náhrady škôd spôsobených katastrofami, ktoré v 2. kvartáli klesli na 207 miliónov eur zo 617 miliónov eur v rovnakom období vlani.
A zároveň príjmy Munich Re z investícií v období apríl-jún medziročne vzrástli o 6,5 % na 2,5 miliardy eur, pričom jej straty z derivátov sa znížili na 133 miliónov eur z vlaňajších 706 miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy