Deutsche Telekom rokuje o predaji DeTeMedien

Pokus o predaj spoločnosti sa odohral aj v roku 2003, transakcia však podľa denníka Handelsblatt stroskotala na cene.

Spoločnosť Deutsche Telekom rokuje s nemeckými regionálnymi vydavateľmi telefónnych zoznamov o odpredaji spoločnosti DeTeMedien, ktorá sa venuje podnikaniu v tejto oblasti. Informoval o tom v stredu nemecký denník Handelsblatt, neuviedol však svoje zdroje. Spoločnosť Deutsche Telekom situáciu nekomentovala.

Pokus o predaj spoločnosti sa odohral aj v roku 2003, transakcia však podľa denníka Handelsblatt stroskotala na cene, ktorá bola vo výške jednej miliardy eur. Celosvetový trh so zoznamami sa počas uplynulého desaťročia konsolidoval. Vydavatelia totiž prišli o príjmy z malej reklamy. Dôvodom je presun tejto reklamy na internetové stránky.

Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je operátor Slovak Telekom. Majoritným akcionárom Slovak Telekomu je spoločnosť Deutsche Telekom Europe B.V. s podielom 100 % akcií. Konečnou materskou spoločnosťou Slovak Telekomu je spoločnosť Deutsche Telekom AG. Deutsche Telekom je popredná svetová telekomunikačná spoločnosť, ktorá poskytuje služby viac ako 180 miliónom zákazníkov v 50 krajinách sveta.

Súvisiace články

Aktuálne správy