Firma Baker Hughes skončila v strate 188 mil. USD

Tržby amerického poskytovateľa služieb pre činnosť ropných polí v období apríla až júna sa znížili o 33 % na 3,97 mld. USD

Americká spoločnosť Baker Hughes Inc, ktorá je poskytovateľom služieb pre činnosť ropných polí, za druhý štvrťrok vykázala stratu. Prudký pokles cien ropy totiž brzdil ťažobnú aktivitu. Firma za apríl až jún skončila v čistej strate 188 mil. USD, čiže 43 centov na akciu. V rovnakom období minulého roka pritom dosiahla zisk na úrovni 353 mil. USD, čiže 80 centov na akciu. Tržby spoločnosti v druhom štvrťroku klesli o 33 % na 3,97 mld. USD, ale prekonali očakávania analytikov, ktorí odhadovali, že sa zmenšia až na 3,78 mld. USD.

Bez zahrnutia jednorazových reštrukturalizačných nákladov firma Baker Hughes za druhý kvartál vykázala stratu v sume 14 centov na akciu. Tento výsledok je v súlade s očakávaniami analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters. Tržby firmy v Severnej Amerike sa znížili o 47 % na 1,5 mld. USD. Spoločnosť Baker Hughes uviedla, že pretrvávanie nepriaznivých podmienok na trhu predpokladá aj počas zvyšnej časti roka. „Neočakávame, že v Severnej Amerike sa aktivita zvýši, pričom ceny komodít zostanú utlmené,“ konštatoval vo vyhlásení generálny riaditeľ firmy Martin Craighead.

(1 EUR = 1,0867 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy