Podhradský potok v Ilave premostia novým mostom pre autá a lávkou pre peších

Mesto Ilava vybuduje most pre automobily a lávku pre peších cez Podhradský potok. Investíciu chce samospráva kryť z úverových zdrojov, výzvu na predkladanie ponúk na podlimitnú zákazku zverejnilo mesto vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
Predpokladaná hodnota zákazky na vybudovanie 15,4 metra dlhého a 2,75 metra širokého mosta pre automobily na Záhradníckej ulici a 15,8 metra dlhej a 1,94 metra širokej lávky pre peších na Ulici kpt. Nálepku je 158.623 eur. Oba objekty budú tvoriť premostenie Podhradského potoka prameniaceho v Zliechovskej hornatine v Strážovských vrchoch a ústiaceho do inundačného kanálu Váhu pri Ilave.
Podľa primátora Ilavy Štefana Daška most i lávka vzniknú na miestach terajších mostných objektov, ktoré sa však vzhľadom na svoj stav musia strhnúť a na ich miestach vyrastú nové premostenia Podhradského potoka.
Lehota na predkladanie ponúk je do 30. júla, úspešný uchádzač vzíde z elektronickej aukcie. Kritériom pri vyhodnocovaní ponúk bude najnižšia cena. Most i lávku by mal úspešný uchádzač vybudovať do dvoch mesiacov od zadania zákazky.

Súvisiace články

Aktuálne správy