Na ceste v Oravskom Podzámku odstránia havarijný stav

Slovenská správa ciest na sanáciu zosuvu na dvestometrovom úseku cesty I. triedy I/78 v Oravskom Podzámku vynaloží 1,14 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty. Pre zosuv pripravuje aj rekonštrukciu 3,8-kilometrového úseku cesty I/75 v Beluji, časti obce Pláštovce.

Havarijný stav na ceste I. triedy I/78 v Oravskom Podzámku v okrese Dolný Kubín by mal byť odstránený za štyri mesiace. Slovenská správa ciest (SSC) na sanáciu zosuvu na dvestometrovom úseku cesty vynaloží 948 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 1,14 mil. eur vrátane dane. Cestári vybrali za zhotoviteľa prác firmu Gasko, a.s. z Dolného Kubína spomedzi ponúk šiestich uchádzačov. Ako vyplýva z výsledku verejného obstarávania, z dôvodu mimoriadnej udalosti a časovej tiesne na zadanie zákazky použili priame rokovacie konanie. Predpokladaná cena prác bola 958 tis. eur bez dane (1,15 mil. eur vrátane dane).

Slovenská správa ciest pre zosuv pripravuje aj rekonštrukciu 3,8-kilometrového úseku cesty I. triedy I/75 v Beluji, časti obce Plášťovce v okrese Levice. Na základe výzvy na predkladanie ponúk zatiaľ hľadá dodávateľa dokumentácií stavebného zámeru a na územné rozhodnutie pre plánovanú stavbu. Vypracovanie a dodanie dokumentácií by malo trvať sedem mesiacov od uzavretia zmluvy, predpokladaná cena je 69,9 tis. eur bez dane, resp. 83,65 tis. eur vrátane dane. Otváranie ponúk ej plánované 28. júla.

Cestári nedávno vyhlásili verejnú súťaž na nákup meteorologických zariadení na cesty I. triedy. Cieľom investície je skvalitnenie výkonu zimnej údržby týchto ciest a zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky. Predpokladaná cena zákazky na štyri roky je 600 tis. eur bez dane, teda 720 tis. eur vrátane dane a termín na otváranie ponúk 11. augusta.

Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje cesty I. triedy a vykonáva pre ne investičnú činnosť. Generálne riaditeľstvo SSC je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky majú zastúpenie v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach.

Súvisiace články

Aktuálne správy